ویژگیهای دارویی
کبر
Capparis. Spinosa
کور=شیله
کور یا کبر گیاهی است از تره کور در نواحی معتدله کشور ایران بیشتر در دامنه کوه ها می روید و میوه آن قدری از میوه بلوز بزرگتر است میوه کبر خیار کبر نامیده می شود.
میوه و گل این گیاه را بیشتر به صورت ترشی مصرف می کنند.
طبیعت ریشه آن گرم و خشک و طبیعت میوه آن گرم و تر است.
پوست ریشه این گیاه اثر درمانی بیشتر دارد تا سایر اعضاء آن.
افرادی که اخلاط ریه فراوان دارند اگر پوست ریشه این گیاه را پخته و آب صاف شده را غرغره نمایند سبب خروج اخلاط از ریه آنان می گردد.
مردم قدیم برای جلوگیری از زود سفید شدن موی سر و ریشه کبر را خوب ساییده و با روغن کنجد و یا روغن زیتون و قدری آب می جوشانیدهاند تا روغن به نصف می رسیده سپس با این روغن بن مو ها را ماساژ میداده اند و میوه خوب رسیده آن را بدون آنکه دانه های آن را بجوند به عنوان ملین می خورده اند. ترشی کور اشتها آور است. و افراد گرم مزاجی که عادت به سردرد دارند بهتر است از کبر خام کمتر بخورند تا سردرد آن افزون نگردد مقدار خوراک از آب میوه کبر ۳۵ گرم می باشد که به منظور دفع انگل دستگاه گوارش خورده می شود.
از ریشه کور اگر به صورت پودر خورده شود تا ۱۲ گرم و اگر به صورت جوشانده مصرف شود تا ۳۵ گرم می باشد.
منبع: کتاب گیاهان دارویی و نحوه کاربرد آنها
این گیاه در پزشکی کهن یونانی و عرب مورد استفاده قرار می گرفته است. پوست این گیاه مزه ی تند و گس و اثر آرام کننده، معرق و نرم کننده دارد و در رفع سرفه و آرام کردن حملات آسم و دفع کرم ، کارساز بوده و در درمان دانههای پوستی سودمند است.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
شرکت ثبتی :تجارت معتمد قرن آسیا > مدیریت کریمیان
ایمیل : fara2_01@yahoo.com
تماس: 0930.1722003 کریمیان.تلگرام& واتس اپ
ویژگیهای دارویی کیپر.کبر.کاپاریس 0930.1722003 کریمیان
خواص کبر.هندونه کوهی/ کاپاریس برای سلامتی 0930.1722003 کریمیان
کبر ,میوه ,گیاه ,ریشه ,روغن ,صورت ,این گیاه ,گرم و ,به صورت ,گرم می ,۳۵ گرم ,0930 1722003 کریمیان
درباره این سایت